Spiżarnia Miodowa

„SPIŻARNIA MIODOWA”
Obecna Spiżarnia Miodowa wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa – „PASIEKA MIGOCCY”. Założył ją w 1953 roku Mikołaj Migocki. Miododajną pasiekę dostarczającą złocistego przysmaku przejął syn – Stanisław, który jest kontynuatorem rodzinnego rzemiosła wraz z zoną Ewą.

Tradycyjny sposób gospodarowania w Pasiece zapewnia otrzymanie produktów wysokiej jakości, dojrzałych, smacznych, aromatycznych i – co ważne – biologicznie aktywnych.
Miód pozyskiwany jestwyłącznie z czystych rejonów Polski. Nie zawiera sztucznych dodatków ani innych niepożądanych składników (pestycydów, pozostałości środków farmaceutycznych, będących pozostałością po leczeniu pszczół), co potwierdzone jest przez stały dozór weterynaryjny (Nr Wet. 02155257).
W okresie sezonu pszczelarskiego, Pasieka przemieszcza się w zależności od miejsca kwitnienia poszczególnych roślin, gdzie występują bogate pożytki. Pszczoły z pasieki wykorzystują miododajne rośliny (rzepak, lipa, gryka, akacja, facelia, nawłoć, wrzos oraz wszystkie nektarujące polne i leśne kwiaty) oraz spadź osadzoną na liściach lub igliwiu drzew.
Ze względu na te podróże, Pasieka nosi miano WĘDROWNEJ!

Kolejność produktów
Ilość na stronie