Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder

GOSPODARSTWO ROLNE MICHAŁ SZNAJDER

Rodzinne gospodarstwo z Dolnego Śląska, którego specjalnością są kiszone ogórki oraz kiszona kapusta.
Tradycję kiszenia zapoczątkował w latach 50-tych ubiegłego wieku dziadek obecnych właścicieli – Stefan Sznajder.
Pola, na których rosną warzywa, przeznaczone do kiszenia, znajdują się na obszarze Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy – jednego z najczystszych regionów Polski.
W ich recepturze kiszenia nic się nie zmieniło od dziesiątków lat: kiszą warzywa bez chemicznych dodatków, konserwantów, przyspieszaczy fermentacji czy nawet octu – to właśnie powolny proces kiszenia jest sekretem prawdziwego naturalnego smaku.

Produkty Sznajdera są wielokrotnie nagradzane za smak i walory odżywcze. Firma należy do międzynarodowej sieci Dziedzictwo Kulinarne, promującej zdrową i lokalną żywność. Wyróżnione znakiem Dolina Baryczy Poleca.
Kiszenie warzyw to jest ich pasja!

Kolejność produktów
Ilość na stronie